Taikapolku opastus ja retket luontoon
RETKET JA OPASTUS
PALVELUT
YHTEYSTIEDOT


Retkellä Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistossa

Kansallispuistot tutuiksi eteläisellä Pohjanmaalla
2x1 - Kaksi kansallispuistoa - Yksi retkipäivä
Lauhanvuori ja Kauhaneva-Pohjankangas

Elämyksellinen koko päivän tutustumisretki eteläisen Pohjanmaan ja pohjoisen Satakunnan rajamailla sijaitseviin kansallispuistoihin.

Kansallispuistot ovat suomalaista luontoa parhaimmillaan. Lauhanvuori ja Kauhaneva-Pohjankangas tarjoavat hienoja maisemia, kiehtovia yksityiskohtia ja mielenkiintoista luontoa, joka osaa yllättää kokeneenkin luonnossa liikkujan. Luonnon tapahtumat avautuvat parhaiten niiden keskellä. Kansallispuistojen maisemiin mahtuu lisäksi paljon historiaa ja kiehtovia tarinoita. Kohteilla on myös uusia reittejä ja retkeilijää palvelevia rakenteita, joten uutta nähtävää riittää kaikille.

Kansallispuiston kesäilta Kauhanevalla

Yhden päivän aikana saadaan monipuolinen näkymä kansallispuistoihin ja niiden erilaisiin elementteihin. Kauhanevalla tutustutaan suoluontoon ja sitä ympäröivään harjuun, keskiaikaiseen Kyrönkankaan kesätiehen sekä Katikankanjonin salaisuuksiin. Lauhanvuorella retket vievät geologisten erikoisuuksien, lähteikköjen sekä soiden ja kankaiden sokkeloihin erilaisten metsissä kulkijoiden jalanjäljissä.

Kansallispuiston latvavesiä Katikankanjonin koskelta

Koko päivän kestävän retken aikana tehdään neljä lyhyempää kävelyä kansallispuistojen maisemiin. Yhteensä kävelyä kertyy muutama kilometri - tyyli ja vaativuus ryhmän toiveen mukaan. Kansallispuistoissa voidaan kävellä pitkoksilla, kiivetä näkötorniin, ihmetellä suoallikoita, ällistellä kanjonia, kummastella kivipeltoa ja patikoida karuilta kankailta lähdepuroille. Jokaisen retkipäivän ohjelma suunnitellaan vuodenajan tarjoamat mahdollisuudet huomioon ottaen.

Kansallispuistoihin voidaan tutustua pysähdellen ja kaikin aistein nauttien, leppoisasti luontoon tutustuen tai aktiivisesti liikkuen kevyttä hikeä pelkäämättä. Tyyli valitaan ryhmän kiinnostuksen ja tavoitteiden mukaan - jokaiselle ryhmälle sovittaen.

Lauhanvuoren kansallispuiston syysruskaa Kivijatalla

Pitkän päiväretken kesto on noin 8 tuntia. Retkeen sisältyy yksi pidempi tauko nuotiopaikalla, jossa nautitaan retkeläisten omat eväät tai erikseen tilatut tarjoilut. Kuljetuksen kansallispuistoon ja siirtymisen kohteiden välillä ryhmä järjestää itse.

Hinta: 580 e/ryhmä (sis. alv 24 %)
Hinta sisältää koko päivän elämyksellisen opastetun retken
Lauhanvuoren ja Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistoihin.
Ryhmän suositeltava koko on korkeintaan 20 henkilöä.
Retket voidaan toteuttaa ympäri vuoden luonnon tarjoamien olosuhteiden mukaisessa muodossa.
Hinta sisältää Metsähallituksen tilausryhmiltä perimän kansallispuiston käyttömaksun 1,70 e/hlö.

Lisämaksusta retken yhteyteen voi tilata esimerkiksi:
- Eväsreput (kahvi, täytetty sämpylä, juoma, 8 e/hlö)
- Nokipannukahvit nisulla ja sämpylällä (9 e/hlö)
- Monipuolisempi tarjoilu nuotiolla
- Lumikengät ja käytön opastus talviretkellä (12 e/hlö)
- Sauna Lauhansarvessa (sähkö/puu/savusauna)
- Monipuoliset ruokailut Lauhansarvessa

Neljän retken sarja kansallispuistoihin on ratkaisu, mikäli haluat tutustua kansallispuistoihin syvällisemmin. Voit tehdä myös lyhyempiä opastettuja retkiä Lauhanvuoren tai Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistoihin.
| Retket | Retkikohteet | Blogi |


Taikapolku vie luontoon

Lauhanvuorelle patikoimaan
Kauhanevan luonto yllättää
Kesäyön huumaa

Kansallispuistot tutuiksi 2x1
Kansallispuistot tutuiksi 2x4

Pimeä metsäseikkailu
Glögihetki kaamosmetsässä
Lauhanvuorelle lumikengilläKristiinankaupungin maisemiin
Honkajoen Huidankeitaalle
Siikaisten luontoon

Opastettua retkeä täydentää tarjoilu nuotiopaikalla tai ruokailu retkikohteen lähiravintolassa. Retken yhteydessä voi myös saunoa, kokoustaa tai rentoutua muun ohjelman tahtiin.

Opastettujen retkien hinnat alkaen
2 h opastus - 140 e
3 h opastus - 180 e
4 h opastus - 220 e


| Retket | Retkikohteet | Blogi |

Lauhanvuoren kansallispuisto, Kauhajoki, Isojoki, Etelä-Pohjanmaa Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto, Kauhajoki, Karvia, Etelä-Pohjanmaa, Satakunta

Eteläinen Pohjanmaa tarjoaa hienoja maisemia ja monipuolista luontoa. Luontoa riittää niin tunnin kuin päivänkin retkelle - vuodenajasta riippumatta. Liikkeelle voi lähteä tutustumaan myös seudun lintuihin tai kulttuurimaisemiin. Kansallispuistojen lisäksi kiinnostavia retkimaastoja löytyy esimerkiksi Levanevan, Parran ja Kristiinankaupungin maisemista.

| Etusivu | Yhteystiedot | 0400 194 370 | taikapolku(at)gmail.com | © 2021 Taikapolku