Taikapolku opastus ja retket luontoon
RETKET JA OPASTUS
PALVELUT
YHTEYSTIEDOT


Talvi-ilta Katikankanjonin laavulla

Seikkailu pimeään metsäyöhön
Pimeässä metsässä on vahva tunnelma
Otsalamput, nuotio, tähdet ja kuu valaisevat

Auringon laskiessa tunnelma kohoaa. Hämärän hiipuessa pimeydeksi luonto avautuu uudella tavalla. Pimeän metsän hiljaisuus mykistää ja vähäiset äänet heräävät eloon. Tuttukin maisema muuttaa muotoaan, kun kiintopisteet häviävät näkyvistä. Joko olet kokenut öisen metsän tunnelman?

Pohjoinen luonto ei ole täysin sysipimeä edes syvimmän talven aikana. Silmien totuttua valon niukkuuteen luonnosta löytyy paljon pieniä valonlähteitä. Selkeällä taivalla loistavat tähdet, kuu ja erityisen hyvällä onnella pohjoisen taivaan valloittavat revontulet. Valkoinen lumi tuo valoa öihin.

Talviöinen purolaakso Katikankanjonissa

Otsalampun sytyttäminen valaisee lähiympäristön, mutta sulkee kauempana olevan maiseman pimeään viittaan. Nuotion ja lyhtyjen pehmeä valo tuo lämpöä syksyn ja talven viileyteen.

Valon niukkuus luo retkelle vahvan tunnelman. Paremmin aistein varustetut eläimet voivat liikkua öisessä metsässä yllättävän lähellä. Jännitystä lievittävät otsalamppujen valo ja retkiryhmän tuoma turva. Hyvässä seurassa on mukava kokea yhteisiä elämyksiä.

Kahvipannu hengittää talviyössä

Pimeän valloittamaan luontoon voidaan tutustua pysähdellen ja kaikin aistein nauttien, leppoisasti luontoon tutustuen tai aktiivisesti liikkuen kevyttä hikeä pelkäämättä. Tyyli valitaan ryhmän kiinnostuksen ja tavoitteiden mukaan - jokaiselle ryhmälle sovittaen.

Öiseen metsään voidaan lähteä seikkailemaan myös kameran kanssa. Pimeys ja sen keskellä elävät valot voidaan tallettaa kiehtoviin valokuviin. Perusniksien opettelun jälkeen öisten valokuvien ottamisesta voi tulla yöunia uhkaava intohimo.

Talviyön kylmät liekit

Yhden retken kesto on noin 3-4 tuntia. Retki sisältää muutaman kilometrin patikoinnin (tyyli ja vaativuus ryhmän toiveen mukaan) ja opastuksen. Retkeen sisältyy tauko nuotiopaikalla, jossa nautitaan omat tai erikseen tilattavat nuotioherkut. Kuljetuksen retken lähtöpisteeseen ryhmä järjestää itse.

Öinen metsäretki järjestetään Lauhanvuoren tai Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistoissa. Vaihtoehtoisesti retki pimeään voidaan toteuttaa myös muissa lähialueen hienoissa luontokohteissa.

Öiseen metsään tehdyn retken jälkeen on mukava jatkaa syömään, saunomaan tai viettämään iltaa - vahvan kokemuksen rikkaampana. Lauhanvuoren ja Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistosta on helppo jatkaa Lauhansarven palvelujen tai majoituksen ääreen.


Hinta: 360 e/ryhmä (sis. alv 24 %)
Hinta sisältää elämyksellistä retken pimeässä talvi- tai syysillassa/yössä.
Pimeän metsän tunnelmaan pääsee parhaiten syys-huhtikuussa.
Jokainen osallistuja saa käyttöönsä otsalampun.
Ryhmän koko on 1-20 henkilöä.
Hinta sisältää Metsähallituksen tilausryhmiltä perimän kansallispuiston käyttömaksun 1,70 e/hlö.

Lisämaksusta retken yhteyteen voi tilata esimerkiksi:
- Eväsreput (kahvi, täytetty sämpylä, juoma, 8 e/hlö)
- Nokipannukahvit nisulla tai sämpylällä (9 e/hlö, vähintään 10 henk)
- Monipuolisempi tarjoilu nuotiolla
- Lumikengät ja käytön opastus talviretkellä (12 e/hlö)
- Sauna Lauhansarvessa (sähkö/puu/savusauna)
- Monipuoliset ruokailut Lauhansarvessa


Keväällä ja kesällä öinen retki tehdään kiivasta kasvukautta elävään luontoon. Kesäöisin pimeyden korvaa lyhyt hämärä, kun aurinko tekee vain pikaisen piipahduksen horisontin alapuolella. Tunnelma on silloin täysin toinen kuin talviyön pimeydessä - erilaisuudessaan vahvasti mieleenpainuvia molemmat.
| Retket | Retkikohteet | Blogi |


Taikapolku vie luontoon

Lauhanvuorelle patikoimaan
Kauhanevan luonto yllättää
Kesäyön huumaa

Kansallispuistot tutuiksi 2x1
Kansallispuistot tutuiksi 2x4

Pimeä metsäseikkailu
Glögihetki kaamosmetsässä
Lauhanvuorelle lumikengilläKristiinankaupungin maisemiin
Honkajoen Huidankeitaalle
Siikaisten luontoon

Opastettua retkeä täydentää tarjoilu nuotiopaikalla tai ruokailu retkikohteen lähiravintolassa. Retken yhteydessä voi myös saunoa, kokoustaa tai rentoutua muun ohjelman tahtiin.

Opastettujen retkien hinnat alkaen
2 h opastus - 140 e
3 h opastus - 180 e
4 h opastus - 220 e


| Retket | Retkikohteet | Blogi |

Lauhanvuoren kansallispuisto, Kauhajoki, Isojoki, Etelä-Pohjanmaa Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto, Kauhajoki, Karvia, Etelä-Pohjanmaa, Satakunta

Eteläinen Pohjanmaa tarjoaa hienoja maisemia ja monipuolista luontoa. Luontoa riittää niin tunnin kuin päivänkin retkelle - vuodenajasta riippumatta. Liikkeelle voi lähteä tutustumaan myös seudun lintuihin tai kulttuurimaisemiin. Kansallispuistojen lisäksi kiinnostavia retkimaastoja löytyy esimerkiksi Levanevan, Parran ja Kristiinankaupungin maisemista.

| Etusivu | Yhteystiedot | 0400 194 370 | taikapolku(at)gmail.com | © 2021 Taikapolku