Taikapolku opastus ja retket luontoon
RETKET JA OPASTUS
PALVELUT
YHTEYSTIEDOT


Kansallispuiston kesäilta Kauhanevalla

Seikkailu pohjoiseen kesäyöhön
Kevään ja kesän öisessä luonnossa on vahva tunnelma
Hillitty hämärä, vahvat tuoksut, raitis ilma ja hiljaisuus

Kevään kääntyessä kesään aurinko tekee pohjoisella taivaalla yhä pidempiä kierroksia. Keskikesällä hillitty hämärä verhoaa maiseman viittaansa vain hetkeksi, kunnes aurinko palaa jälleen näkyviin. Maisema on herkimmillään ja tunnelma vahvimmillaan hämärän hetkellä.

Pohjoinen luonto elää kiihkeästi keväällä ja kesällä. Pitkät valoisat päivät ja pimeyden puuttuminen korvaavat kesän lyhyyden. Luonto rauhoittuu kesäöisin vain pieneksi hetkeksi. Joko olet kokenut kesäyön tunnelman?

Keväisin ja kesäisin öiden tunnelma on vahva. Hillitty hämärä tarjoaa puitteet, jossa vahvat tuoksut ja tunnelmat korostuvat. Syvimmän yön aikaan laskeutuva hetken hiljaisuus korostuu. Kesäyön keskellä ilma tuntuu erityisen raikkaalta.

Kurjenkierroksen syksyistä pitkosreittiä Levanevalta

Kevään ja kesän öihin kuuluvat erilaiset usvat ja sumut, jotka luovat maisemaan hienoja elementtejä. Kesäöistä taivasta voivat koristaa erilaiset pilvet, kuten kevyet untuvapilvet tai muhkeat ukkospilvet.

Öiseen tunnelmaan voidaan tutustua pysähdellen ja kaikin aistein nauttien tai leppoisasti luontoon tutustuen. Tyyli valitaan ryhmän kiinnostuksen ja tavoitteiden mukaan - jokaiselle ryhmälle sovittaen.

Kevät- ja kesäöiseen luontoon voidaan lähteä seikkailemaan myös kameran kanssa. Kesäyön hämäryys ja sen hillityt sävyt tarjoavat hienot olosuhteet tunnelmallisten kuvien ottamiseen. Luonnon upeat sävyt ovat parhaimmillaan valon määrän ollessa vähäinen.

Parrasta Kakkoriin patikoidaan vaihtelevien maisemien läpi

Yhden retken kesto on noin 3-4 tuntia. Retki sisältää muutaman kilometrin patikoinnin (tyyli ja vaativuus ryhmän toiveen mukaan) ja opastuksen. Retkeen sisältyy tauko nuotiopaikalla, jossa nautitaan omat tai erikseen tilattavat nuotioherkut. Kuljetuksen retken lähtöpisteeseen ryhmä järjestää itse.

Retki kevät- ja kesäöiseen luontoon järjestetään Lauhanvuoren tai Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistoissa. Vaihtoehtoisesti retki pimeään voidaan toteuttaa myös muissa lähialueen hienoissa luontokohteissa.

Öiseen metsään tehdyn retken jälkeen on mukava jatkaa syömään, saunomaan tai viettämään iltaa - vahvan kokemuksen rikkaampana. Lauhanvuoren ja Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistosta on helppo jatkaa Lauhansarven palvelujen tai majoituksen ääreen.


Hinta: 360 e/ryhmä (sis. alv 24 %)
Hinta sisältää elämyksellistä retken kevät- tai kesäyön hämärässä.
Kesäyön tunnelmaan pääsee parhaiten touko-elokuussa.
Jokainen osallistuja saa käyttöönsä otsalampun.
Ryhmän koko 1-20 henkilöä.
Hinta sisältää Metsähallituksen tilausryhmiltä perimän kansallispuiston käyttömaksun 1,70 e/hlö.

Lisämaksusta retken yhteyteen voi tilata esimerkiksi:
- Eväsreput (kahvi, täytetty sämpylä, juoma, 8 e/hlö)
- Nokipannukahvit nisulla tai sämpylällä (9 e/hlö, vähintään 10 henk)
- Monipuolisempi tarjoilu nuotiolla
- Sauna Lauhansarvessa (sähkö/puu/savusauna)
- Monipuoliset ruokailut Lauhansarvessa


Syksyllä ja talvella öinen retki tehdään hiljaiseloa viettävään luontoon. Syksyn ja talven pitkät yöt tarjoavat aitoa pimeyttä, jota värittävät monenlaiset pienet valot. Tunnelma on silloin täysin toinen kuin kesäyön hämäryydessä - erilaisuudessaan vahvasti mieleenpainuvia molemmat.| Retket | Retkikohteet | Blogi |


Taikapolku vie luontoon

Lauhanvuorelle patikoimaan
Kauhanevan luonto yllättää
Kesäyön huumaa

Kansallispuistot tutuiksi 2x1
Kansallispuistot tutuiksi 2x4

Pimeä metsäseikkailu
Glögihetki kaamosmetsässä
Lauhanvuorelle lumikengilläKristiinankaupungin maisemiin
Honkajoen Huidankeitaalle
Siikaisten luontoon

Opastettua retkeä täydentää tarjoilu nuotiopaikalla tai ruokailu retkikohteen lähiravintolassa. Retken yhteydessä voi myös saunoa, kokoustaa tai rentoutua muun ohjelman tahtiin.

Opastettujen retkien hinnat alkaen
2 h opastus - 140 e
3 h opastus - 180 e
4 h opastus - 220 e


| Retket | Retkikohteet | Blogi |

Lauhanvuoren kansallispuisto, Kauhajoki, Isojoki, Etelä-Pohjanmaa Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto, Kauhajoki, Karvia, Etelä-Pohjanmaa, Satakunta

Eteläinen Pohjanmaa tarjoaa hienoja maisemia ja monipuolista luontoa. Luontoa riittää niin tunnin kuin päivänkin retkelle - vuodenajasta riippumatta. Liikkeelle voi lähteä tutustumaan myös seudun lintuihin tai kulttuurimaisemiin. Kansallispuistojen lisäksi kiinnostavia retkimaastoja löytyy esimerkiksi Levanevan, Parran ja Kristiinankaupungin maisemista.

| Etusivu | Yhteystiedot | 0400 194 370 | taikapolku(at)gmail.com | © 2021 Taikapolku